Tallers Culturals (Itineraris)

Nou!

Barceloneta, el seu passat barroc i industrial

Divendres 20 d'octubre de 17.30 h a 20 h

20 d'Octubre de 2017

Espai: Aula per defecte

Professor/a: A càrrec de, Bcnfoodtours

La Barceloneta: el barri que va ser construït per militars uns anys després de la guerra de 1714 i que avui acull a multitud de turistes tot l'any.
Però què hi havia abans de 1714? i quins varen ser els primers carrers en aixecar-se?
Amb aquesta ruta farem un recorregut pels carrers més coneguts, el seu famós mercat, la història de la Fraternitat (actual biblioteca), parlarem dels danys que va patir la Barceloneta durant la Guerra Civil i entrarem a un petit museu per que coneguis com eren les primeres cases de la zona. A més coneixeràs la incidència de la Revolució Industrial i la zona de barraques del barri.

PUNT DE TROBADA: La trobada serà a la porta del Museu d'Història de Catalunya.

Preu: 12,44 € (IVA inclòs)

Veure sessions
Nou!

Dels camps al cabaret: un passeig pel Poble Sec

Dissabte 11 de novembre de 10.30 h a 12.30 h

11 de Novembre de 2017

Espai: Aula per defecte

Professor/a: Espai, InsòlitBarcelona

És un dels barris amb més personalitat de Barcelona i s’estén per la falda de Montjuïc des del mar fins a la plaça d’Espanya. Passejant pels costeruts carrers del Poble Sec descobrirem el seu passat d’horts i fruiters i la seva imparable evolució cap a centre d’oci i vida nocturna de la ciutat.

PUNT DE TROBADA: Davant l'església de Sant Pau del Camp, al Raval.

Preu: 9,95 € (IVA inclòs)

Veure sessions

La vall de Sant Medir

Dissabte 28 d'octubre de 10 h a 14 h

Espai: Aula per defecte

Professor/a: Solé de Roada, Joan

PUNT DE TROBADA: Baixador de Vallvidrera (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya). Línia de Sabadell i Terrassa. A les 10 h.
Durada: 4 h
Recorregut aproximat: 12 km

Descripció del itinerari:
Sortim del baixador i comencem el recorregut pujant cap al centre d’informació de Vil.la Joana. Continuem en sentit ascendent cap al Coll del Gravat travessant boscos mixtes de pi, alzina i roure i, travessant la carretera de l’Arrabassada, arribem al viaducte de Can Ribes per iniciar el descens cap a l’ermita romànica de Sant Medir i la vall del mateix nom. Continuem el camí resseguint la riera de Sant Medir, enmig d’una frondosa vegetació de ribera, que ens portarà fins a l’ermita de Sant Adjutori, una de les poques esglésies de planta circular que hi ha a Catalunya i que data de l’any 986, també podrem contemplar el forn ibèric que hi ha tocant. Molt a prop trobem la Masia de Can Borrell envoltada de camps de conreu on agafarem el camí en direcció a Sant Cugat passant pel Pi d’en Xandri, arbre emblemàtic i monumental. Acabarem l’itinerari a l’estació de Sant Cugat del Vallès.
Què explicarem? Durant el recorregut observarem tant la vegetació com les construccions o actuacions que trobem pel camí. Explicarem els canvis i la evolució paisatgística que ha patit segons els usos agrícoles, forestals i urbanístics, el problema dels incendis i la resposta del bosc, la gestió com espai natural i els trets més significatius de la vegetació i com aquesta s’adapta al clima i microclima de la zona.
Grau de dificultat:MITJÀ. L’itinerari transcorre per camins amples amb pujades suaus al principi. La resta de l’itinerari es descendent per camins mes estrets i alguna dificultat. Part del camí és en pistes forestals més amples. L’últim tram és totalment planer.

RECOMANACIONS
•Es necessari portar CALÇAT ADEQUAT, preferentment de muntanya o esportiu, roba adequada per protegir-se en cas de pluja i gorra o barret per protegir-se del sol.
•Si ho creieu necessari podeu portar algun aliment o beguda per refer-vos de l’esforç. NO ES PARA PER ESMORZAR.

Preu: 14,92 € (IVA inclòs)

Nou!

Ruta per la Barcelona Criminal

Dimarts 3 d'octubre de 17.30 h a 19 h

3 d'Octubre de 2017

Espai: Aula per defecte

Professor/a: Pisa, Jorge

La història de Barcelona té un costat fosc on les intrigues, els assassinats i fins i tot els exorcismes en són els protagonistes. Descobreix amb la ruta de la Barcelona criminal els seus principals escenaris, protagonistes i tots els misteris que porten associats.
Sabies que el poeta Jacint Verdaguer havia practicat exorcismes a Barcelona? Coneixes la ubicació de les forques de la ciutat i les llegendes associades? Vols veure on van intentar assassinar el rei Ferran el Catòlic?

PUNT DE TROBADA: Fossar de les Moreres, al costat Església del Mar.

Preu: 7,45 € (IVA inclòs)

Veure sessions
  Anterior    1  2    Següent  

Dates d'inscripció

Inscripcions a partir del 4 de setembre de 2017.

Per a més informació contacta amb el Centre Cívic trucant al 93 450 89 17.

Inscripcions

Si ja t'has registrat per internet pots realitzar la inscripció clicant Login, sinó hauràs d'introduir les teves dades, clicant a Registre.

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

En el cas d'inscriure a un menor cal que posis les dades personals de l'adult.

Suplement per al material

Els cursos marcats amb asterisc (*) tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.Per tornar al web del Centre