Logo del centre cívic

Tallers Culturals (Parlem...)

Nou!
Història del llibre i la lectura
Logo de l'activitat Història del llibre i la lectura

Dimecres 30 octubre de 19 h a 20.30 h

30 d'octubre de 2019

Espai: Aula Polivalent 1

Professor/a: Viñas, Covadonga

En aquest taller farem un recorregut que ens portarà a comprendre com el llibre, a través de la història, es converteix en l’objecte que avui coneixem i de quina manera els usos de la lectura han anat variant fins a esdevenir una activitat d’oci i entreteniment habitual avui dia. Anirem de les tauletes d’argila als dispositius electrònics, recorrerem segles d’història per conèixer millor els llibres i l’acció de llegir-los.
El llibre i la lectura tal com els entenem avui en dia no tenen res a veure amb les formes i usos que se'ls donava antigament.
L'escriptura sobre diferents suports, abans de la invenció del llibre, tenia com a objectiu poder conservar el coneixement però no buscava que aquelles paraules fossin llegides. La idea de la lectura com a entreteniment és quelcom modern que passa per molt diverses etapes, de la mateixa manera que l'ús del llibre i la seva forma com a objecte evoluciona dels seus orígens fins avui.

Objectiu:
Descobrir la transformació del llibre com a objecte des del seu naixement i fins als nostres dies i l'evolució de l'activitat de la lectura al llarg de la història.

Metodologia:
Pel tipus de contingut aquest taller és indicat per a impartir a mode de monogràfic o curs intensiu (no més de quatre sessions) o bé com a xerrada o conferència. Iniciarem el recorregut parant atenció a la definició de lectura i a partir d'aquí analitzarem els seus usos de l'Antiguitat fins a l'Edat Mitjana; revisarem el moment de la invenció de la impremta com a moment cabdal de canvi; veurem les transformacions que es donen als segles XVI i XVII amb la Reforma i la Contrarreforma; revisarem la creació de l'esfera pública al segle XVIII, fixant-nos especialment de quina manera la lectura esdevé fonamental com a generadora d'opinió, i finalment estudiarem el paper del llibre i la lectura en els nostres dies.

A qui va dirigit:
A tot aquell públic apassionat per la lectura que tingui curiositat per anar una mica més enllà en la comprensió i el coneixement d'aquest hàbit que avui ha esdevingut, en la majoria dels casos, moment d'oci.

Preu: 7,45 € (IVA inclòs)

Dimecres
30/10/2019
L’estrès i la salut
Logo de l'activitat L’estrès i la salut

Dimecres 20 de novembre de 18.30 h a 20 h

20 de novembre de 2019

Espai: Aula Polivalent 1

Professor/a: A càrrec de, Espai Alè

Sovint quan una paraula es pronuncia moltes vegades perd la força que té i, per tant, la seva importància. És el cas de l’estrès: tothom va més o menys estressat i ens sembla normal. L’estrès és bo o dolent?
L’estrès ve de fora o el generem nosaltres? Què ens passa, al cos, quan estem estressats?
En aquesta conferència entendrem els mecanismes de l’estrès i veurem què podem fer per gestionar-lo millor, que és el mateix que gestionar el dia a dia.
www.espaiale.cat

Preu: 7,45 € (IVA inclòs)

Dimecres
20/11/2019
Sòl pelvià: aquest gran desconegut. És normal “pixar-se de riure”?
Logo de l'activitat Sòl pelvià: aquest gran desconegut.  És normal “pixar-se de riure”?

Dimecres 16 octubre de 18 h a 20 h

16 d'octubre de 2019

Espai: Aula Polivalent 1

Professor/a: A càrrec de, Espai Alè

El sòl pelvià és el conjunt de músculs que tanquen el sòl de la pelvis. Popularment parlant, són els músculs que tenim entre les cames.
El sòl pelvià és el responsable no solament de la contenció urinària, sinó del bon funcionament de la bufeta, la vagina, la matriu i el recte.
Parlarem dels perquès del perineu: per què té problemes? Com el podem ajudar? Quines són les situacions de risc? Quins són els símptomes d’alerta?...
La prevenció és la millor solució. El coneixement és el primer pas.

Més informació a www.espaiale.cat

Preu: 9,95 € (IVA inclòs)

Dimecres
16/10/2019
    Anterior    1  2  Següent    

Dates d'inscripció als tallers

Inscripcions als Tallers de Tardor a partir del 9 de setembre de 2019.

Per a més informació contacta amb el Centre Cívic trucant al 93 450 89 17.

Inscripcions

Si ja t'has registrat per internet pots realitzar la inscripció clicant Login, sinó hauràs d'introduir les teves dades, clicant a Registre.

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

En el cas d'inscriure a un menor cal que posis les dades personals de l'adult.

Suplement per al material

Alguns cursos tenen un suplement addicional, que cal abonar en efectiu al tallerista el primer dia de classe.

Activitats culturals amb inscripció prèvia

Consulta la data d'inscripció per a cada activitat.

Per a més informació contacta amb el Centre Cívic trucant al 93 450 89 17.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.Per tornar al web del Centre

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
INCOOP, SCCL (F-60137411) | C. Avinyó 44, 3r, 08002 Barcelona
incoop@incoop.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC SAGRADA FAMÍLIA

Provença, 480
08025 Barcelona
93 450 89 17
info@ccsagradafamilia.net

Logo Miram Cloud